הזיקית
 
 
   
 
 
  עמוד הבית
|
כנסו-כנסו
|
אודות
|
צרו קשר
 
 
בית הספר לתקשורת
 
 
 
 
 
 
 
 
 
חיפוש:
 
 
חפש
 
חיפוש מתקדם>
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
מתכון קל לערב כבד
 
כשגשם זלעפות יורד בחוץ וברור שנתקענו בבית, אפשר להתנחם בקדרת בשר חורפית עם פטריות
מאת לירן בן יעקב | 21.02.2009
 

עונג שבת, כל השבוע צועד במרץ רק לשעות האלה, השעות המתות. אף אחד לא מדבר, אף אחד לא מכחיש, אותן ארבע שעות ערביים בין ה'פיק' של הצהריים ביום שישי העמוסים, לדממת השבת המתקרבת, רעש של שקט מסביב, כולם בגפם, אין כלום בטלוויזיה, הרדיו מלטף במנגינות שקטות, השלווה משתלטת. וככה, בין הרחשים האחרונים של השבוע, תכנוני ערב שבת מזמזמים. אבל מה? גשם זלעפות בחוץ ולא סתם, הטיפות מאיימות להרוס כל נחלה טובה שהעזה לצמוח בתל אביב רבתי, שלא לדבר על הקטנוע המתוק שלי שבטח משתגע מכל הרעש הזה. ובפנים לא שונה מדי. מבעד החלונות בקושי רואים משהו, המים נגד החלון לא מפסיקים לדמות תנועה של נהר כועס, התאורה אפורה בהירה, לא חשוכה כל כך מחד אבל נטולת כל גוון צהוב מצד שני. חורף הא?

טוב, אז לא יוצאים, עם ברירה או בלי אני משלימה עם העובדה שאהיה בין הקירות האלה עד מחר לפחות. החצי השני שלי מהדס לו בדירה "איך אני אוהב חורף", מחייך לעצמו וגם לי קצת. כשהוא מזהה מבט לא אוהד מכיווני, פותח בסדרת נימוקים מפורטת למה ערב חורפי הוא הדבר הכי טוב שיכול לקרות לנו. בינינו, לא זוכרת מילה ממה שנאמר, אני כן זוכרת ארוחה משגעת שבהחלט שכנעה אותי שערב חורפי הוא אכן הדבר הכי טוב שיכול להיות לי (סליחה, לנו).

הריח החמים שמתפשט מקבל את פני ערב שבת בחיבוק חם
תצלום: sxc

ההשראה היא מאירלנד, (ההשארה למתכון, לא לחורף, כן?) הקור נשבר עם הריח החמים שמתפשט בבית ומקבל את פני ערב שבת בחיבוק חם.

קדירת בשר ובירה עם פטריות : רכיבים (לארבעה אנשים רעבים)

700 גרם בשר לקדירה חתוך לקוביות (רגל, צוואר, כתף)
10
 בצלצלי שאלוט חצויים ל- 2
1/2 חבילת פטריות שמפיניון טריות חתוכות ל- 4

1
חבילת פטריות יער חתוכות לפרוסות עבות
2
תפוחי גרנד סמית קלופים וחתוכים לקוביות
1
ראש שום – שיניים מופרדות וקלופות
4
גבעולי סלרי פרוס לטבעות
1
פלפל צ'ילי טרי פרוס דק
1/4
צרור פטרוזיליה – קצוצה דק
1/2
צרור עירית – קצוצה דק
1
כוס גריסי פנינה/ חיטה
1
בקבוק בירה שחורה קטן (330 מ"ל)
1
בקבוק בירה בהירה (גולדסטאר עובד יופי)
1
כפית מלח
4
עלי דפנה

אופן הכנה:

1. מרפדים את הסיר בגריסי פנינה.

2. על מחבת לוהטת סוגרים את נתחי הבשר ומניחים בסיר.

3. באותה מחבת מטגנים קלות את הבצלים, השום, חצי מכמות הסלרי וחצי מכמות התפוח.

4. מכניסים לסיר את כל הרכיבים (מעורבבים) פרט לבירה ולתבלינים.

5. מחזירים את המחבת שטיגנו בה את הבשר והירקות לאש ושופכים אליה את הבירה, מגרדים בעזרת כף פלסטיק או כף עץ את משקעי הטעם שנותרו מהטיגון, מוסיפים את המלח ואת עלי הדפנה ומניחים דקה על אש בינונית. (עד לבעבוע קל).

6. שופכים את הנוזל המתובל לסיר (הוא צריך לכסות את הכל. במידה וחסר אפשר להוסיף מים, ואם יש-עוד בירה).

7. מכניסים לתנור ל- 100 מעלות לכ- 3 שעות.

בתיאבון

 
הוספת תגובה  הוספת תגובה
 
הדפסה  הדפסה
 
שילחו לחבר  שילחו לחבר
כנסו כנסו
 
1 תגובות
לקריאת כל התגובות ברצף
1. בתאבון?
אנונימוס 21.02.2009
 
 
 
עוד בנושא זה
 
 
עוד מאותו כותב
 
 
 
 
 
powered by 
  המערכת
 
 
הזיקית בפייסבוק
 
 
בית הספר לתקשורת
 
 
רדיו קול הקמפוס
 
 
תנאי שימוש
 
כל הזכויות שמורות ©