הזיקית
 
 
   
 
 
  עמוד הבית
|
כנסו-כנסו
|
אודות
|
צרו קשר
 
 
בית הספר לתקשורת
 
 
 
 
 
 
 
 
 
חיפוש:
 
 
חפש
 
חיפוש מתקדם>
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
טובעת בשמן
 
דנה ברודר נתקלה בספר "דיאטה שמחה" והחליטה לבדוק אם תוכל ליהנות גם כשהיא נאבקת באהבת האוכל שלה. התוצאה, מה לעשות, טעונה שיפור
מאת דנה ברודר | 25.03.2012
 



>>> העמוד של "הזיקית" בפייסבוק

אני גם חובבת מזון מושבעת. וגם נמצאת בדיאטה לא מעט שנים. כורח המציאות לימד אותי שדיאטה אינה אפיזודה חולפת אלא דרך חיים שאצטרך להשלים איתה. מכאן שאני נמצאת בקונפליקט קבוע עם עצמי: מצד אחד אני מאוד אוהבת לבשל (ולאכול את מה שבישלתי) ומצד שני יש לי מחויבות לאורח חיים מסוים, ומודעות למרכיבים שיכולים להרוס את כל הכיף בבישול וגם באכילה. לכן כשראיתי בחנות הספרים את הספר "דיאטה שמחה" מאת אביגיל מייזליק ובשיתוף רחל גרנות, שהיא יועצת תזונה - אורו עיני ויכולתי לקוות כי ממנו תבוא הישועה בדמות אוכל שהוא גם טעים וגם דיאטטי.

במבוא כתוב כי הספר מייצג את הגישה השפויה: "יש בו שילוב מנצח של מתכונים בריאים, פשוטים ומהירים, עם מידע תזונתי קצר, תמציתי ושווה לכל נפש". הוא מחולק לקטגוריות הבאות: סלטים, מרקים (המבחר מצומצם יחסית וחבל, כי זה מאכל מצוין לדיאטה) מאפים ופשטידות (לא ברור מה מקומם בספר בישול דיאטטי) דגנים וקטניות, ירקות, דגים, עוף והודו, ומתוקים שאי אפשר בלעדיהם. התמונות בספר לא מנסות להיראות אמנותיות מדי אלא לתת מושג איך אמור להיראות התוצר הסופי פחות או יותר. פורמט הכתיבה נוח ונעים לעין.

ניסיתי כמה מתכונים שנראו מעניינים ולא מסובכים. פה המקום לציין כי עולם הבישול לא זר לי וזה היה ליתרון. המרשם הראשון שניסיתי היה סלט ירקות עם טונה במים ושתי ביצים קשות. גם לעושי הדיאטה הנחושים ביותר, ואפילו לשונאיי לא הייתי מאחלת לאכול טונה במים, ולכן שמתי חצי קופסה טונה בשמן. אם אכן מדובר במנה לשני אנשים, כפי שנטען במתכון, כדאי לשים קופסה שלמה ולסנן היטב את השמן. על תפוחי האדמה המבושלים ויתרתי כי זה נראה מיותר ומכביד. בגלל שהרטבים נמצאים בעמוד אחר התעצלתי ותיבלתי את הסלט בהמון לימון, קצת חומץ והרבה מלח. הסלט יצא טעים ומאוד משביע. מה גם שהוא ברובו מורכב מחלבון ולכן הוא מעולה לשומרי המשקל.

הכותבת לא שמעה על תרסיס? זה שערורייתי ובטח לא דיאטטי. עטיפת הספר
תצלום לובי: sxc


בקטגוריית המרקים הכנתי מרק עדשים כתומות ועגבניות ומרק עוף תימני. מרק העדשים יצא לא רע, אם כי קצת כבד. גם כאן הייתי מצמצמת את הכמות משתי כוסות עדשים לאחת. בעיה שחוזרת על עצמה במתכונים רבים היא ריבוי כפות שמן. האם הכותבת לא שמעה על תרסיס? לא חבל למשל לבזבז על חצילים קלויים או קישואים בגריל 2-3 כפות שמן זית? זה שערורייתי בכל קנה מידה ובטח לא דיאטטי! אם הייתי רוצה חציל קלוי מפוצץ בשמן, הייתי פשוט יורדת לשווארמה מעבר לכביש.

מרק העוף התימני היה הקש ששבר את גב הגמל. כמובן שהוא הכיל שתי כפות שמן מיותרות לחלוטין, שאפשר לצמצם לאחת. כמויות המים שרשומות במתכון הן בגדר המלצה ובאותה מידה היה ניתן לרשום "לפי העין". בפועל, יצא מרק מפוצץ בירקות ובעופות ובמעט מדי נוזלים. מיותר להוסיף עוף שלם למרק, ומי שאוהב עוף מכובס יכול ללכת לקצב, ולקנות בדיוק את החתיכות שהוא אוהב, הטעם יהיה מצוין בכל אופן. עוד בעיה שעולה מהמתכון היא חסך בהוראות. לאחר הרתיחה רשום כי צריך להוסיף כוסברה ותבלינים, לכסות ולבשל שעה וחצי. רק בעיה קטנה, מה עם להנמיך את האש? זה כבר מרשם ללכלוך הכיריים, הרצפה וכל מה שבסביבה.

בקטגוריית הקטניות בחרתי להכין בורגול בעגבניות ואורז בורגול וירקות. כמו שכבר ניתן לתאר, צמצמתי את כמויות השמן המוגזמות והשתמשתי בתרסיס. המרשם לאורז בורגול וירקות יצא מעניין וגרר תגובות חיוביות בארוחת שישי. גם הבורגול בעגבניות לא אכזב, אך אלו שלא בדיאטה לא גילו התלהבות יתרה. לא מובן מדוע בחרה המחברת לשים במתכונים הללו כף אבקת מרק. מי שמתעסקת באוכל אמורה לדעת איך ליצור שילוב של טעמים ללא תוספת מיותרת של צבעי מאכל ומונוסודיום גלוטמט, ובלי לציין שאבקת מרק מעלה את הערך הקלורי של התבשיל.

אל המאפים והקינוחים טרם הגעתי, אך במבט קצר נראה כי גם כאן טעון שיפור. בעוד שמייזליק הגדילה לעשות והשתמשה בממתיק מלאכותי, נושא השמן מכה שוב, הפעם בצורת מרגרינה. טיפ קטן לאפיית עוגות דיאטטיות: כל כמות השמן במרשם יכולה להתחלף ברכז תפוחים באותו יחס. כבשלנית אני תמיד שמחה לאתגר את עצמי. הספר אומנם נתן לי רעיונות חדשים, אך היישום דרש שינויים רבים. ספר בישול צריך לספק לקורא ההדיוט את כל השלבים צעד אחר צעד, ולא להסתמך על האינטליגנציה שלו יותר מדי.

 
הוספת תגובה  הוספת תגובה
 
הדפסה  הדפסה
 
שילחו לחבר  שילחו לחבר
כנסו כנסו
 
2 תגובות
לקריאת כל התגובות ברצף
1. מרק תימני
הילה 30.03.2012
 
 
2. יפה לך
שי 31.03.2012
 
 
 
עוד בנושא זה
 
 
עוד מאותו כותב
 
 
 
 
 
powered by 
  המערכת
 
 
הזיקית בפייסבוק
 
 
בית הספר לתקשורת
 
 
רדיו קול הקמפוס
 
 
תנאי שימוש
 
כל הזכויות שמורות ©