הזיקית
 
 
   
 
 
  עמוד הבית
|
כנסו-כנסו
|
אודות
|
צרו קשר
 
 
בית הספר לתקשורת
 
 
 
 
 
 
 
 
 
חיפוש:
 
 
חפש
 
חיפוש מתקדם>
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
יש תמורה
 
תשוקתו של לירן עבדי לאוכל משובח בכמות לא מיקרוסקופית, באה על סיפוקה במסעדת "הטרקלין"
מאת לירן עבדי | 29.07.2013
 

 

>>> העמוד של "הזיקית" בפייסבוק

 

מסעדות רבות בארץ ובעולם התוודעו לתאבוני. מזרחיות, אסיאתיות, איטלקיות, אמריקאיות והרשימה רחוקה מלהסתיים. אני בעצם חי בשביל לאכול, ולא אוכל כדי לחיות. לצערי, לא כל המסעדות שבהן ביקרתי ידעו לספק את התשוקה הזאת. אבל ביום הולדתה האחרון של חברתי הזדמן לי לחוש שוב את ההרגשה הנכספת שכמעט והספקתי לשכוח.

 

למסעדת "הטרקלין" התל אביבית נכנסנו ב-21:00, כשעוד לא היה עמוס והאווירה הייתה שקטה ונינוחה. התיישבנו על הבר והחלטנו קודם כול להרים כוס יין לכבוד המאורע לשמו התכנסנו. הומלץ לנו על יין לבן חצי יבש מיקב מורלי לילדת השמחה ואני בחרתי ביין אדום מיקב מאור. החגיגה נפתחה בשמחת חיים מלבבת שגרמה לנו לזנק על התפריט ולהסתער על המנות הראשונות.

 

פתחנו עם מאפה הבית של המקום - לחם מרוקאי שמגיע היישר מהטאבון בתוספת חמאה במרקם עדין. 15 שקלים בודדים של תענוג קמחי רצוף שעודד את הבטן להיכנס לעניינים. אחריו הצטרפו מנות ראשונות מורכבות יותר. תחילה הגיע ארטישוק איטלקי קלוי עם מיקס עגבניות שרי וגבינת עזים וקרפצ'יו סינטה על בלסמי מצומצם.

 

הארטישוק כיכב במיוחד בזכות הבשרניות ועגבניות השרי הכתומות והמנומרות שהופיעו לצדו. חתיכות הקרפצ'יו הוגשו דקיקות כמתבקש, ונטפו שמן עדין שהוסיף לטעמה של הסינטה. דקה לאחר מכן הצטרפו  מנת כרובית בוויניגרט, מעדן קליל ולא מורכב מדי, ואנטיפסטי ירקות קלויים (38 שקלים) ששיגע את החושים בשל טריות הירקות והתיבול האיטלקי המשובח.

 

בנקודה מסוימת הייתי חייב להודות שאולי הגזמנו בכמות הראשונות שהזמנו מחשש שלא יהיה מקום להכיל את הבאות אחריהן. החשש התבדה ברגע שהופיעו המנות העיקריות. ביראת כבוד שלא הייתה מביישת מלכים, סטייק האנטריקוט (149 שקלים) הגיע ובטרם הספקתי לעכל את גודל הנתח שהוצב בצלחתי, המלצרית הזליפה לצדו מעט שמן והדליקה אותו עם מצת. במשך כמה שניות הנתח שלי עלה בלהבות כאילו ל"ג בעומר עבר ליוני.

 

בנקודה מסוימת הייתי חייב להודות שאולי הגזמנו בכמות הראשונות שהזמנו
תצלומים: מסעדת הטרקלין

ידעתי שתאבוני לא יעבור על סדר היום אחרי הצגה כה מופתית ומפוארת. לצד פירה הכמהין שליווה את המנה, האנטריקוט היה מהטובים שאכלתי בארץ. זוגתי לארוחה קיבלה במקביל את הזמנתה, רביולי ארטישוק ירושלמי ברוטב שמנת ופטריות כמהין (65 שקלים) שספג גם הוא תשבחות הודות לנראות המנה ולרוטב המשובח.

 

רגע לפני שחשבנו שהמקום בבטן נגמר, המלצרית הספיקה לשאול מה נרצה לקינוח. שותפתי לארוחה ואני החלפנו מבטים זריזים ובמין הסכם תת הכרתי שמובן לשני הצדדים, ידענו שאין מצב לפספס קינוח במקום כה מספק. המלצרית המליצה על הפליצ'ינטה בננה, שזהו בלינצ'ס הונגרי בקרם וניל ובננה (32 שקלים) ועל מלבי שמנת עם סילאן, אגוזים וטוויל קוקוס (32 שקלים).

 

נענינו להמלצתה ולא התחרטנו לרגע. הבלינצ'ס היה לא פחות מאגדי - הבצק היה רך והקרם היה מתקתק בדיוק במידה הנכונה. צורתו של המלבי אולי תוציא את חובבי המעדן, שרגילים לראות אותו בגוון ורוד בשל מי הוורדים, מדעתם. כאן הם אמנם היו חסרים אך מרקם סמיך מעולה, שלא שיגע אותנו כמו הבלינצ'ס, פיצה על כך והצליח להעמיד את המלבי בזכות עצמו.

 

בין ביס אחד למשנהו לא יכולנו להתעלם מעיצוב הפנים המרשים של המקום. המסעדה ממוקמת ברחוב נחלת בנימין וכיאה לשכונה בה היא נמצאת, שומרת על שילוב עיצובי בין ישן לחדש. מסגרות מראה ארוכות ניצבו לאורך כל פאות הקירות, אותן כיסו גם תמונות ויצירות בסגנון מופשט, עדינות ונעימות לעין. אפילו הכניסה לשירותים שמרה על עממיות לצד עיצוב מינימליסטי תל-אביבי שלא מתבלט יותר מדי.

 

אך אם בענייני אוכל תמצאו אותי מתפלסף עד מחר, כשמגיעים ליחסי אנוש תמיד אעדיף את המלצר והמלצרית שלי עממיים ומגניבים. קשה לי לקבל שירות טיפה יותר רשמי ושמחתי לגלות שהוא היה בהתאם לציפיותיי. הברמנית הקפידה לחייך, להיות אדיבה ולשמור על סמול-טוק חביב לאורך כל הארוחה. גם כשהקשינו בשאלות הנובעות מחוסר ידע בסוגי היין והרכבי הרטבים, היא הראתה נכונות לעזור לזוג האומלל שאיבד את דרכו בעולם הקולינרי.

 

לאיכות האוכל והשירות במסעדת "הטרקלין" יש תג מחיר רציני. אי אפשר להתעלם מההוצאה הכספית הגבוהה. המנות ברובן יקרות אך החלטנו שהן מהוות תמורה נאה לכך. לצערנו, מנות כה גדולות, איכותיות וטעימות הן מחזה נדיר בתפריטיהן של מסעדות אחרות שטווח מחיריהן נמוך יותר. לבסוף הסכמנו שכנראה על מנת לזכות באיכות צריך להשקיע, ואנחנו בהחלט השקענו.

 

"הטרקלין" - נחלת בנימין 41, תל אביב

 
הוספת תגובה  הוספת תגובה
 
הדפסה  הדפסה
 
שילחו לחבר  שילחו לחבר
כנסו כנסו
 
1 תגובות
לקריאת כל התגובות ברצף
1. לא מומלץ לקרוא על בטן ריקה
רחל 30.07.2013
 
 
 
עוד בנושא זה
 
 
עוד מאותו כותב
 
 
 
 
 
powered by 
  המערכת
 
 
הזיקית בפייסבוק
 
 
בית הספר לתקשורת
 
 
רדיו קול הקמפוס
 
 
תנאי שימוש
 
כל הזכויות שמורות ©