הזיקית
 
 
   
 
 
  עמוד הבית
|
כנסו-כנסו
|
אודות
|
צרו קשר
 
 
בית הספר לתקשורת
 
 
 
 
 
 
 
 
 
חיפוש:
 
 
חפש
 
חיפוש מתקדם>
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
אסקפיזם מוגש בכפכף כסוף
 
קרן נוימן התלבשה בהתאם, והגיעה רעבה ל"קונסיירז'" הבר מסעדה הכי חם בתל אביב. בין קוקטייל עם סירופ סלק ומקרון פטה כבד היא נהנתה מחוויה קולינרית נהדרת ושכחה כמה שילמה
מאת קרן נוימן | 16.02.2015
 

 >>> העמוד של "הזיקית" בפייסבוק

 

תרבות הבילוי שלנו עוברת שינויים מבלי שנשים לב לכך אפילו. בשנתיים האחרונות כמעט כל הברים החדשים מציעים תפריט קולינרי מושקע וכמעט אין מסעדות שלא מחזיקות כל בקבוק אלכוהולי קיים. בעבר הברים לא חשבו שיש להם צורך להתחכם מעבר לצלחת זיתים, והכי רחוק שהלכו היה עם פיצה מהמקפיא או צ'יפס תפל מלווה בקטשופ. לפני ערב בילוי היה עלינו לבחור אם יוצאים לאכול או לשתות, האם נשתכר או נשבע. היום כמעט כל הברים מכבדים את התואר בר מסעדה.

 

מסעדות וברים נפתחים ונסגרים ללא היכר, כל כמה חודשים אנחנו שומעים על מקום חדש בתל אביב שהוא הדבר החם הבא, שחייבים להזמין אליו מקום מראש, להגיע בלבוש הולם, לפנות מקום בנייד לכמות סלפי מספקת ולבוא רעבים, צמאים ופתוחים לחידושים. טרנד הקוקטיילים החליף את ערבי הבירה בחבית, הצ'יפס שינה עורו לפטאטס בראבס, הקטשופ כבר לא קיים ובמקומו תקבלו גרידת לימון, וכלי ההגשה יכולים להיות כל דבר החל מכפכף כסוף ועד אמבטיה עם קצף.

 

עבור הבליינים שבינינו, אלו שהזדהו עם הפסקאות הקודמות, אני גאה להציג את ה"קונסיירז'" בר מסעדה חדש ברחוב דיזנגוף בתל-אביב. המקום המפואר והמזמין מחולק לשלושה חללים גדולים, מציג מטבח פתוח ובר מוקפד. החוויה תלוית מקום ישיבה. בחלק החיצוני אפשר להרגיש את הרחוב התל אביבי הנהדר ולחוש מעודכנים ועדכניים מתמיד. בישיבה על הבר הפנימי, תיחשפו לברמנים לבושי סינר עם הדפס מנוחש. התחושה שהם משדרים, יחד עם העיצוב, התאורה וכלי ההגשה היא של בר בתוך מלון מפונפן בחו"ל. זה מספק באופן נהדר את תחושת האסקפיזם שהבליין מחפש בסוף יום עבודה.

בעבר הברים לא חשבו שיש להם צורך להתחכם מעבר לצלחת זיתים
תצלומים : קרן נוימן

הקוקטיילים מתוחכמים. קיימת הישענות רופפת על קוקטיילים בסיסיים ועתיקי יומין אך עם שדרוג וגיוון. רפרוף מהיר על התפריט חושף מרכיבים כמו יוגורט עיזים, סירופ מסאלה שקדים, מיץ גזר וסירופ סלק וניל. לכאורה, נשמע כמו מרכיבים שלא הייתי ששה לערבב עם האלכוהול שלי. אבל, החבר'ה האלה יודעים את העבודה, והתייעצות קלילה עם הברמן או המלצרית תביא אותך לקוקטייל המיועד לך. כל אחד מהקוקטיילים מגיע בכוס מיוחדת במינה, ואת חלקם אפשר לקחת בכוס "שרינג" גדולה ולשתות יחד. הבחירה שלי הייתה Deep Purple שמורכב מוודקה, טריפל סק, סירופ סלק וניל, מיץ תפוזים ומיץ לימון (49 שקלים) שגרר אחריו מיד עוד אחד.

 

כשהגענו לאוכל היינו חייבות לברר איזו מנה מגיעה בכפכפים הכסופים שמציצים מהמטבח, תלויים להם מהתיקרה ומחכים להגיע אל שולחננו. המנות שזכינו לטעום הן מקרון פטה כבד אווז עם בצלצלי פנינה ושאלוט מקורמלים (42 שקלים) סטייק כרובית בתיבול סומק ופפריקה מעושנת שמגיע על מצע ממרח שעועית, לימה, טרגון, גרידת לימון, נגיעת טחינה שחורה ושבבי שקדים ובליווי סלסילת עשבי תיבול לימונית (36 שקלים) קרפצ'יו מוסר ים בכבישה עדינה של לימון, מלח ים ופלפל שחור, צ'ילי חלפיניו, תותים, עלי מיזונה אדומה, מיקרו רוקט, בלסמי לוונדר מצומצם ושמן זית (48 שקלים).

 

המנה שהגיעה בכפכפים התבררה כהכי פחות מרשימה, על אף שהייתה על כל שולחן במסעדה. הסכמנו בינינו שלפעמים זה רק הקנקן ולא מה שיש בו. החבר'ה שמאחורי ה"קונסיירז'" ללא ספק חשבו על כל פרט ופרט, וכיוונו הכי גבוה שאפשר. הם הצליחו לחשוף אותנו לשמות חומרי גלם חדשים, הן באוכל והן בשתייה, הגישו לנו חוויה קולינרית נהדרת, העניקו סיום מפנק ליום עבודה ארוך, ועמדו במבחן האמיתי שהוא שלב החשבון. כשהגעתי הביתה נזכרתי שאפילו לא שמתי לב אליו, פשוט דילגתי מעליו בקלילות, שתויה קלות, שבעה עד מאוד, כנועה ומוכנה לשאת בכל מחיר שהערב ידרוש. 

 

קונסיירז'. דיזנגוף 95, תל אביב 

 
הוספת תגובה  הוספת תגובה
 
הדפסה  הדפסה
 
שילחו לחבר  שילחו לחבר
כנסו כנסו
 
1 תגובות
לקריאת כל התגובות ברצף
1. אסקפיזם מוגש בכפכף....
אורנה 21.02.2015
 
 
 
עוד בנושא זה
 
 
עוד מאותו כותב
 
 
 
 
 
powered by 
  המערכת
 
 
הזיקית בפייסבוק
 
 
בית הספר לתקשורת
 
 
רדיו קול הקמפוס
 
 
תנאי שימוש
 
כל הזכויות שמורות ©