הזיקית
 
 
   
 
 
  עמוד הבית
|
כנסו-כנסו
|
אודות
|
צרו קשר
 
 
בית הספר לתקשורת
 
 
 
 
 
 
 
 
 
חיפוש:
 
 
חפש
 
חיפוש מתקדם>
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
צומי בצורת פונדו מתוק
 
כשהדיכאון פושה בכל חלקה טובה, זה הזמן למתוק מלא תשומת לב אוהבת
מאת לירן בן יעקב | 20.12.2007
 

עידוד מתוק. פונדו
 
את בדכאון? לקום לשטוף פנים נראית הפעולה הכי מורכבת בעולם כרגע? לצחצח שיניים נראה בלתי אפשרי? כל עיסוקי השגרה בוטלו לאלתר בsms מתחמק? העבודה הופכת לשולית? הלימודים מיותרים? אל דאגה, אני לא מציעה ללוש בצק או לערבב דייסה. גם כשאני במצבים כאלה לא אקום, אפילו לא להכין קפה.

אתה לא יכול לראות אותה עצובה? סובלת? מנותקת? גם אם זה זמני ולאותו בוקר סגרירי? גם אם זו (הפעם) לא אשמתך? מתגעגע לחיוך? מת לעודד אותה? אתה מוכן לקפוץ רגע ולקטוף את הירח, ולו בשביל חצי ניצוץ? או, על זה אני מדברת. מצב רוח לפנק, ללטף, לשמח זו חדוות הבישול נטו, זה המקום ממנו נוצר אוכל מרטיט, זו הנקודה בה נולדת אהבה.

את החושך הזה של הבאסה אני מציעה לצבוע בכמה שיותר גוונים. כשהמכחול הוא המאכלים, והקנביס הוא המגש. שנייה לפני שאני מסבירה, מדגימה ומפרטת אזכיר - כשעצובים - בד'רך כלל לא רעבים, ומתוק בדרך כלל מעודד. (להלן המצאת אריזות הגלידה הגדולות מקרטון), והכי כיף כשמצליחים להוכיח לדכאונית הנוכחית שיש אי שם מישהו שמשקיע. המון.

פונדו פירות ומתוקים של בוקר

לזכור - המון מתוק חונק וגם אחר כך יש נפילה, את המינונים כדאי לעשות בטעם. לפניכם אופציה קרירה לקיץ וחמה לחורף.

רכיבים:

שיפודים ארוכים.

פירות לפי העונה, חתוכים לקוביות. לבחור בפירות קשים תפוחים, אגסים, שזיפים, נקטרינות, אפרסקים, תמרים.

לפונדו: - כמה סוגים, בחרו לפי הטעם.

יוגורט קר עם:

בננה
קינמון (בננה אחת, רבע כפית קינמון)

מנגו- נענע (חצי מנגו בשל 2 גבעולי נענע, עלים בלבד)תאנה

פרג (2 תאנים, 1 כפית פרג)

פסיפלורה קיווי (תכן של 2 פסיפלורות, קיווי 1)

לתיבול לפי הטעם:

מיץ לימון טרי (כפית)

ברנדי (כפית)

קרח

חם (מתאים עם פלחי פירות הדר!)

מעדן וניל עם כפית ברנדי

מעדן שוקולד עם בננה מעוכה

מעדן שוקולד עם כפית ליקר דובדבנים/רימון

אופן הכנה :

על כל 400 ג' יוגורט (2 גביעים) רסקו בעזרת מג'מיקס או בלנדר את כמות הפירות, קרח והתבלון הנדרשת או לפי טעמכם. את הפונדו החם חממו וערבבו על להבה קטנה מאוד ולהגיש חם (יהיה טעים גם קר) רצוי כמה שפחות זמן לפני ההגשה.

קיצור דרך אפשר פשוט לקנות יוגורט או מעדנים בטעמים , יש טעמים נהדרים היום, מניחים בקערה מקושטת ואף אחד לא יודע

להגשה (צלחת גדולה\מגש) :

- בכוס גבוהה הניחו את השיפודים (כמו דוקים)

- בצלחת גדולה ושטוחה סדרו את הפירות בקבוצות לפי צבעים וסוגים

- במרכז הקערה הניחו את ה"פונדו" בקערה רחבה ונמוכה.

ושיהיה בתיאבון!

 
הוספת תגובה  הוספת תגובה
 
הדפסה  הדפסה
 
שילחו לחבר  שילחו לחבר
כנסו כנסו
 
0 תגובות
לקריאת כל התגובות ברצף
 
עוד בנושא זה
 
 
עוד מאותו כותב
 
 
 
 
 
powered by 
  המערכת
 
 
הזיקית בפייסבוק
 
 
בית הספר לתקשורת
 
 
רדיו קול הקמפוס
 
 
תנאי שימוש
 
כל הזכויות שמורות ©