הזיקית
 
 
   
 
 
  עמוד הבית
|
כנסו-כנסו
|
אודות
|
צרו קשר
 
 
בית הספר לתקשורת
 
 
 
 
 
 
 
 
 
חיפוש:
 
 
חפש
 
חיפוש מתקדם>
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
אמא בישלה דייסה
 
מרוב געגועים לאוכל ביתי, לירן בן יעקב מציעה מתכון פשוט וזול לריזוקולטה שעושה נעים בבטן ובלב
מאת לירן בן יעקב | 01.01.2009
 

לפעמים נדמה לי שיש איגוד אמהות למקרי מד"ב (מחלה, דיכאון, בחורים) כי אין שום הסבר לוגי לכך שבכל פעם שאחד הנושאים האלו מתחיל (או במקרה השלישי, נגמר) פתאום אמא מצלצלת ובחלק מהמקרים מופיעה. חורף, שעות בין ערביים, חשוך ואני שוכבת במיטה, חולה, קפואה ורועדת מחום. ואז אמא מצלצלת "מה שלומך לילי?" "אעעהה. (שיעול, שיעול) אני חולההעעהה" תוך שעה היא מגיעה לביתי בלב תל אביב הסואנת עם סיר מרק עוף מהביל, למרות שהיא גרה במרחק של שעתיים נסיעה. אין לי מושג איך היא מצליחה. סופר מאמא? אפילו נשיקת שלום או תודה היא לא זכתה לקבל ממני מחשש להפיץ את המגפה המנוזלת.

ואני, ניצלתי את הפינוק שמגיע לי כמי שאוחזת בתואר הרשמי "חולה", הנחתי בנימוס את המרק בצד ואמרתי לה, ליתר דיוק דרשתי ממנה את הריזוקולטה האהוב (ריזו=אורז, קו=עם, לטה=חלב אורז עם חלב). זוהי דייסת אורז איטלקית מתוקה, סמיכה וכיפית שעושה חמים בבטן ונעים בלב. פעולת הערבוב המונוטונית, הצליל הקבוע של נקישת הכף בדפנות הסיר, שינוי מראה האורז מקשוח למרוכך, פשטות הטעם, צניעות הרכיבים. תענוג. כן, אני מודה, אני מתגעגעת לאמא. כל שבוע, ורגע של כנות - יש תקופות של אחת ליום. לעיתים, אחרי שיחת הטלפון, אני מחקה את הבית שלה, ולעיתים קרובות יותר את המטבח.

שינוי מראה האורז מקשוח למרוכך, פשטות הטעם וצניעות הרכיבים. ריזוקולטה
תצלום : sxc

ריזו-קו-לטה (6 מנות)

רכיבים
:

2 כוסות מים
1
כוס אורז
4
כפות סוכר
1
סוכר וניל
2
כוסות חלב
2
כפיות קורנפלור
מעט קינמון מומלץ

אופן ההכנה:

1. מכניסים לסיר את האורז והמים ובוחשים ללא הפסקה.
2.
כאשר המים מתאדים, מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב.
3.
מוסיפים את שתי כוסות החלב, מערבבים כמה דקות.
4.
לאחר הרתיחה מכסים ומעבירים את הסיר ללהבה קטנה.
5.
מבשלים כ- 10 דקות ומכבים את האש.
6.
מוסיפים שתי כפיות קורנפלור ומערבבים היטב.
7.
משאירים את הסיר מכוסה כ- 10 דקות נוספות.
8. מעבירים לקערות קטנות ומגישים מומלץ לפזר קינמון מעל.

אפשר לאכול קר או חם ואפשר לחמם במיקרוגל.
מחיר חומרי גלם:
12 שקלים בלבד!


כשר חלבי | קל להכנה

בחזרה לעמוד הראשי של הפרויקט

 
הוספת תגובה  הוספת תגובה
 
הדפסה  הדפסה
 
שילחו לחבר  שילחו לחבר
כנסו כנסו
 
0 תגובות
לקריאת כל התגובות ברצף
 
עוד בנושא זה
 
 
עוד מאותו כותב
 
 
 
 
 
powered by 
  המערכת
 
 
הזיקית בפייסבוק
 
 
בית הספר לתקשורת
 
 
רדיו קול הקמפוס
 
 
תנאי שימוש
 
כל הזכויות שמורות ©